Jeg samlet sammen de siste kreftene, dro ut for å gjøre noe fint for barnet mitt. Tok nok en gang på meg masken, selv om den har fått store sprekker nå.

Møtte gode venner. Fikk lov til å være meg, bare meg.

Vi gikk i fakkeltog gjennom byens gater, samlet oss sammen med hundrevis av andre på torvet for å se julegrana tennes. Det lyste i ivrige barneøyne, fulle av forventninger. Fra scenen spilte de julesanger, og forsiktig løftet jeg mini opp på skuldrene mine. Vi danset rundt på torvet, til ivrig barnelatter. Et ganske lite øyeblikk, men fortsatt ett øyeblikk-kjente jeg et streif av barnslig glede. Et øyeblikk kunne jeg glemme, og bare være en mamma som danset rundt i barnslig glede sammen med datteren sin.

Det kostet alt av krefter, men så fint det var å få dette lille glimtet av lys i en ellers mørk hverdag. 

  

Advertisements