Jeg hiver etter pusten. Det snører seg rundt halsen. Får ikke puste. Bilder flimrer foran øynene mine, hele kroppen gjør vondt-som om jeg igjen har blitt banket opp eller voldtatt. Klarer knapt å stå oppreist. Tårene blender meg.

Alt er mørkere, tyngre. Som en evig sort sky har hengt seg opp over hodet mitt og det alltid er natt.

Selv den minste lyd irriterer meg eller skremmer meg. Mannen min som sitter ved siden av meg og løfter kaffekoppen for å ta seg en slurk, blir fort til pappa som skal slå. Et hevet toneleie betyr at noen er sint. På meg. Fordi jeg nok en gang har gjort noe galt. Fordi alt er min feil.

Mannen min som går fort ut på badet i boxeren blir fort til en som skal voldta meg. Skrittene fra overetasjen betyr at noen snart kommer og banker meg opp. Jeg kan aldri være trygg. Hører hver minste  lille bevegelse. Blir satt i full alarmberedskap. Hva skal skje nå? Kan jeg være sikker på at det er over?

Våkner av mareritt om nettene. Skjelver og klarer ikke røre meg. Skjønner ikke hvor jeg er. Glir ut og inn i søvn med mareritt og fastfrosset tilstand.

Klarer til slutt å stable meg på beina. Om jeg klarer å stå på dem-noen ganger svikter de bare under meg, som om de ikke finnes.

Kroppen gjør enda mer vondt. Akkurat som før. Alikevel finner jeg en trygghet i det å føle meg ferdig banket opp, ferdig voldtatt-da var det i allefall over for denne gang. 

Jeg er liten og redd og trenger trøst, samtidig som at jeg blir rasende fordi jeg trenger noe. Fordi jeg tør å stole på og føle meg avhengig av noen. Så kommer skammen, etterfulgt av mer håpløshet og raseri. Sånn går det rundt og rundt i en evig ond sirkel.

Prøv å fokusere på her og nå-men hva hvis man ikke vil være her og nå? Hva hvis man alt er så sliten at man føler seg død allerede? Hva hvis man er så redd at man helst vil gi opp?

Utenfor går livet sin vante gang. Jeg tar på meg maska. Er mamma, kone og venninne. Stiller opp og gjør så godt jeg kan. Så alle skal få sin del av meg. Det er bare ikke mer igjen til meg selv….

Velkommen til mitt posttraumatiske helvete, enjoy the ride….

  

Advertisements