Det er så underlig stille i meg nå. Jeg har hatt noen gode dager, bedre enn på lenge. Jeg føler at jeg har kontroll. Skadetrangen og selvmordstankene spiller ikke lenger hovedrollen i mitt liv, det er det JEG som gjør.

Men jeg sliter med å nyte det. Klarer ikke helt å tillate meg selv å ha det bra for en liten stund. Bra er skummelt, veldig veldig skummelt.

Fordi at når jeg har det bra så sletter jeg ut meg selv. Jeg kjører på. Later som at jeg er superwoman. Kjører meg selv i grøfta. Straffer meg selv så jeg knapt kan stå på beina. Å ha det bra betyr bare at jeg snart vil få det ille igjen. Å ha det bra betyr at man ikke lenger kan tro meg, at jeg ikke lenger trenger behandling…… Det er det som har grodd fast i meg. Å ha det bra betyr at noe fælt er på vei, som stille før stormen.

Jeg var på gruppe i dag. Delte en del tanker og opplevelser. Prøvde å dele mine råd med de andre. Smilte og var tilstede-det var til og med små øyeblikk med blikkkontakt.

Jeg gikk ut fra grupperommet, ned trappa og mot bilen. PANG! Der kom panikken. Jeg har sagt for mye, jeg er bare i veien, de andre synes jeg er teit, nå tror de ikke lenger på meg, nå får jeg ikke lov til å få mer behandling……

Det veksler mellom det og å ville være flink nok. Jobbe hardt nok, så jeg kan fortjene. En evig runddans hvor det ikke finnes noen mellomting.

Jeg kjenner sola varme på kroppen, ser blomstene i veikanten. Jeg spiser is og tilbringer noen timer på stranda. Men jeg klarer ikke å nyte det. Klarer ikke å se på kalenderen og se at det alt er juli. Jeg vil ikke at tiden skal gå, jeg vil ikke møte det som venter meg der fremme. Og å ha det bra nå, etter beskjedene jeg har fått-det betyr vel at de tror jeg tåler det. At det ikke er så vanskelig for meg som jeg skal ha det til? Jeg kan klistre på meg fikser alt maska, jeg kan snakke for meg og vise mestring, men det er ofte da jeg er reddest. Om jeg bare hadde turt, om jeg bare hadde vært modig nok-da skulle jeg ha klatret opp på det høyeste fjell og skreket: IKKE FORLAT MEG! IKKE LA MEG VÆRE IGJEN MED ALT DETTE.  Jeg er så utrolig REDD!!

  

Advertisements